Thursday, February 12, 2015

Lunch

Het sneeuwt weer en geloof het of niet maar nu begint het wel irritant te worden. De sneeuw was een mooi excuus voor nieuwe boots maar net laat. Te laat want die opgezwolle wintertenen had ik al!
De stoepen zijn smaller dan ooit, als er al stoepen zijn. Geen reden om naar buiten te gaan dus. Binnen blijven en bakken maar! Lunch dit keer, bagels! De geruchten gaan dat bagels heel moeilijk en in gewikkeld zijn maar ze zijn gewoon rond met een gat in het midden. Je hebt ook geen ingewikkelde shit nodig alleen bloem, water, gist, zout en een beetje boter. Dit hele zootje mengen, laten rijzen en dan bagels draaien.

Gedraaid!
Oh ja ff een minuutje koken aan elke kant,
kan ook een beetje honing toevoegen aan het water
blijkt helemaal lijp te zijn
maar honing heb ik niet, dusss...jammer dan
Gepocheerd, jawel en dan in de oven.

Minus 1 hap!

3 comments:

  1. ohhh. Dat ziet er goed uit, zit er nu brie op? En een peanutbutter & jelly bagel??? Spannend. Nog geen versie gemaakt met een gebakken in het midden.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. niet eens een gek idee, eerst een eitje bakken en dan de bageldeeg eromheen net als North Bakery...mmm wie weet

    ReplyDelete