Monday, November 24, 2014

Leaf dough

Bladerdeeg heet hier dus geen leaf dough maar puff pastry of flaky dough. De flaky dough hebben we gevonden maar ik twijfel heel erg of dat is wat ik wil dat het is. Het zit in een verpakking zoals we de Danerolles croissants kennen en ik wil eigenlijk die vierkante blaadjes uit de vriezer.

Waarom deze zoektocht? En van alles wat je kan missen zoals bijvoorbeeld de pindakaas (hebben ze), de stroopwafels (hebben ze), zuurkool? (hebben ze) of gewoon de oerhollandse kaas (hebben ze ook), mis je bladerdeeg???

Ik weet niet of je het jezelf afvroeg maar hier dan toch het het antwoord: Thanksgiving!
We zijn uitgenodigd voor Thanksgiving en beleefd als we zijn, hebben we gevraagd of wij nog iets konden doen. Ik dacht zelf aan een kalkoen slachten, plukken, vullen met een eend die weer gevuld is met een kuiken maar nee, die wordt geregeld (zonder eend dus ook geen kuiken tot mijn spijt). "Misschien konden wij een bijgerecht maken, iets veggie" en ons antwoord was pastries met oerhollandse kaas en zuurkool maar voor de pastry hebben we dus bladerdeeg nodig, poehpoeh nou dat dus.

En nu ben ik dus bezig om het zelf te maken, ik heb drie dagen en dankzij Rudolphsbakery ben ik bezig met snelle bladerdeeg, duurt dik drie uur en dan heb je alleen nog maar de deeg...



het eindresultaat komt misschien niet.
Oh en Marvin (onze huisbaas), i will bring your dough roller back over three hours, thanks.


5 comments:

  1. Lekker bezig hoor. Is het een beetje gelukt. Heb je al geproefd.

    ReplyDelete
  2. Lekker bezig houd je van straat volgend keer wat simpele

    ReplyDelete
  3. Lekker bezig houd je van straat volgend keer wat simpele

    ReplyDelete
  4. Hej Koekebakker! Laat je leaf dough maar zien - ben benieuwd naar het resultaat!

    ReplyDelete
  5. het resultaat was niet helemaal naar wens, wel in de thanksgiving topic de hand-pie's te zien

    ReplyDelete